![]() |
من ز دربار حسین ماهانه دارم چه تمع بر مردم بی گانه دارم
نکات ناب مداحی توسط استاد حاج غلامرضا سازگـار
:: موضوعات مرتبط: اموزش وفنون مداحی، ،


حجرالاسود بیچاره دلش می خواهد ///// بشود سنگ سفیدی کف بین الحرمین
درباره ي وب سايت ![]() با سلام این وبلاگ با هدف کمک به مداحان عزیز در خصوص اشعارو اموزش های لازم برای مداحان و کسانی که علاقه مند اند در سال 93 همزمان با میلاد امام عصر (عج)افتتاح شد . در هر مناسبت اشعار و مطالبی برای دانلود قرار میگیرد که میتواند مورد استفاده قرار گیرد .تا اماده شدن وب از عاشقان ثارالله استفاده کنید .
مارا از نظرات ارزشمندتان محروم نکنید باتشکر دوستان
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان کبوتر حرم عشق و آدرس maddahi-a.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد. پيوند هاي روزانه برچسب ها |
من ز دربار حسین ماهانه دارم چه تمع بر مردم بی گانه دارم نکات ناب مداحی توسط استاد حاج غلامرضا سازگـار :: موضوعات مرتبط: اموزش وفنون مداحی، ، ![]()
توسط مداحان اهل بیت حاج سعید حدادیان، حاج محمود کریمی ، حاج مرتضی طاهری و حاج محمد رضا بذری
با تشکر از وب شهید اوینی :: موضوعات مرتبط: دانلود مجالس ، اموزش وفنون مداحی، ، ![]()
:: موضوعات مرتبط: اموزش وفنون مداحی، ، ![]()
چون مداح اهل بيت عليهم السّلام با معنويت سروكار دارد چه مجلس دعا باشد و چه عزادارى و چه مولودى ، بايد عواملى كه در معنويت مجلس تاءثيرگذار است را بشناسد و از عواملى كه با آن منافات دارد، دورى گزيند. بعضى از اشخاص ، خود داراى روح هاى بلند و معنويى هستند كه به طور مستقيم مى توانند روى مجلس اثر مثبت گذارند و باعث ارتقاء سطح روحانى مجلس شوند كه البته به آسانى ميسر نمى شود و ((كار مردان خداست ))، اما در بعضى زمينه ها مى توان كار كرد و با رعايت بعضى از مسائل ، موفق تر عمل نمود و باعث آمادگى بيش از پيش مستمعين و شركت كنندگان در مجلس شد. :: موضوعات مرتبط: اموزش وفنون مداحی، ، ![]()
همان طورى كه مى دانيد هر هنرى ، فنون مخصوص خود را داراست كه باعث قوام آن هنر شده و فراگيرى آن و بر كيفيت و پيشرفت آن كار مى افزايد. در هنر ستايشگرى و مديحه سرايى اهل بيت عليهم السّلام نيز فنون و قواعدى وجود دارد كه شخص مداح پس از گذشت سال ها تجربه ، ديدن استاد، و اداره مجالس گوناگون به آنها دستيابى پيدا مى كند. نكته مهمى كه در فنون مداحى وجود دارد اين است كه بيان اين فنون صرفاً جنبه استحسان دارد و اگر در همان مرحله تئورى باقى بماند، هيچ گونه كارآئى و بهره اى نخواهد داشت و يادگيرى تئوريكى در اين فنون نمى تواند مشكل گشا باشد. صرف اطلاع از فنون دردى را دوا نخواهد كرد چه بسا خيلى ها هم با اين فنون آشنائى دارند ولى قادر به پياده كردن آن نمى باشند و نحوه به كار بستن آن را در اثر كم تجربگى نمى دانند. پس حتماً بايد اين قواعد به كار بسته شوند تا بعد از گذشت مدتى نتيجه بخش واقع گردند. در اينجا به بيان و معرفى اين فنون كه حاصل تجربه و زحمت اساتيد بزرگوار در((مجالس اهل بيتى عليهم السّلام است مى پردازيم و اميدواريم كه با يادگيرى و به كار بستن آنها در رديف مداحان خوب و مجرب در امر ستايشگرى اهل بيت عليهم السّلام قرار گيريد. ان شاء الله . - ۱۱ - فن استنتاج : :: موضوعات مرتبط: اموزش وفنون مداحی، ، ![]()
شالوده و اساس كار مداحى را ((ادب )) تشكيل مى دهد. شخص مداح كه نوكرى اين خاندان را به عهده گرفته ، بايد مؤ دب ترين اشخاص باشد چرا كه ادب و تواضع شرط قبولى نوكرى و خدمت است . داشتن بعضى از صفات حميده جزو ((ادب)) مداح و رعايت بعضى قوانين و دستورالعمل ها، جزو ((آداب )) و آئين مداحى مى باشد كه در واقع اين دو مقوله تقريباً جداى از هم هستند. صفاتى كه ربط به مؤ دب بودن و اخلاقيات درونى فرد دارد را ادب گويند اما آداب يعنى رعايت شرايط و قواعدى كه در بهتر شدن كار و قانون مدارى آن به شخص كمك مى كند. ممكن است كه فرد، انسان مؤ دبى باشد اما رعايت نكردن اين قوانين ، حمل بر بى ادبى مى شود. بنابراين شخص هم بايد در حيطه ((ادب )) به كمال رسيده باشد و هم در حيطه ((آداب )). چون تا كسى آداب را نشناسد نمى تواند به آن عمل نمايد، بايد ابتدا به فراگيرى و سپس به انجام آن مبادرت ورزيد. در درجه اول بايد سعى ما بر كسب ادب و رعايت احترام نسبت به ديگران بالاخص در لباس نوكرى اهل بيت عليهم السّلام باشد و چقدر در احاديث و روايات به اين مسئله توصيه شده كه مؤ من بايد احترام برادر مؤ من خود را نگه دارد، خصوصاً اگر از اهل علم ، ريش سفيد و يا از سادات باشد. امام صادق عليه السّلام به ((اسحاق بن عمار))فرمود:
(92) و نيز پيامبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله در مورد رعايت احترام پيران فرمودند: ((از ما نيست هركس پيران ما را احترام نكند))(93) و در مورد احترام به سادات فرموده اند: ((شفاعت من براى كسى كه ذريّه مرا با دست و زبان و يا مال احترام و اعانت كرده ، ثابت است ))(94) و نيز: ((خوبان ذريّه مرا به خاطر خدا و بدان ايشان را به خاطر من احترام كنيد))(95) . :: موضوعات مرتبط: اموزش وفنون مداحی، ، ![]()
آسيب شناسى تحريف در عزادارى دیدگاه مقام معظم رهبری :: موضوعات مرتبط: اموزش وفنون مداحی، ، ![]()
خصوصيت هاي اخلاقي يک مداح :: موضوعات مرتبط: اموزش وفنون مداحی، ، ![]()
شروع کار مداحي چنان که براي همه معين و مبرهن است ، گام اول براي انجام هر کاري پشتکار و علاقه وافر نسبت به آن مي باشد ، اگر کسي عشق به انجام کاري داشته باشد ، طبيعي است که همه سختي هاي آن را بر خود هموار مي سازد و بدون هيچ گونه ملالي از شکست ، با عبرت گرفتن از آن ، مجددا کار خود را شروع مي کند و حتي باعث پيشرفت او نيز مي شود . نکته سنجي مي گفت ، اديسون هزار لامپ را سوزاند تا توانست يک لامپ را روشن کند . غرض اينکه علاقه باعث پيشرفت بلکه قدم نخست مي باشد و انسان بايد خود را به آب و آتش بزند تا بيامورد و از هيچ کوششي فروگذار ننمايد که گفته اند : در شط حادثات برون آي از لباس کاول برهنگي است که در شرط شناوريست اما در مداحي به علاقه اي دو چندان نسبت به کار هاي ديگر احتياج هست تا بعد از گذشت مدتي بشود به کسي گفت مداح چون علاوه بر اينکه مداحي يک کار جسمي و فيزيکي است ، يک کار معنوي شگرف نيز هست که با دل هاي مردم سر و کار دارد ، نه صرف يک هنرنمايي و به نمايش گذاشتن قابليت هاي حنجره . اگر چه با کمال تاسف ، بعضا ديده مي شود که مداحي تبديل به هنرنمايي و چه چه و آواز گرديده است. اما بسيار ناچيز است که اگر ناديده شمرده شود بهتر است . با مداحي و ذاکري اهل بيت عليهم السلام بايد معامله يک کار عميق عرفاني و معنوي در راه سير و سلوک و رسيدن به رضايت خداوند و اهل بيت اطهار عليهم السلام بشود . همچنان که پيرمراد ، حضرت آيت الله بهجت ( رحمت الله ) در سخني که با جمعي از مداحان و ذاکران طراز اول تهران داشتند در مورد مداحي فرمودند : اگر يکي از اينها ( خواندن ها ) قبول شود شما را به عرش مي برد پس نبايد آن را دست کم گرفت. :: موضوعات مرتبط: اموزش وفنون مداحی، ، ![]() صفحه قبل 1 صفحه بعد .:: This Template By : Theme-Designer.Com ::. |
موضوعات آرشيو ماهانه نويسندگان لوگو ما ![]() ديگر موارد
<-PollItems->
|